Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 mai 2020, 16:10 views 3577
Cîți bani a pierdut capitala din cauza transportului gratuit?
08 mai 2020, 16:10 views 3577

Cîți bani a pierdut capitala din cauza transportului gratuit?

Bugetul municipiului Chișinău a pierdut 43 de milioane de lei, venituri ce nu au fost încasate din activitatea transportului public în perioada cît acesta a fost gratis.

Datele au fost enunțate de primarul general al Capitalei, Ion Ceban, la emisiunea „Puterea a Patra" la N4, transmite agora.md.

„Dacă să luăm transportul public, pentru că a fost gratis o perioadă lungă, și chiar dacă acum s-au întors taxatorii, nu sînt încasările celea pe care le avem obișnuit. De obicei aveam 700-900 de mii zilnic încasate la buget pentru deplasare", susține primarul.

Acum, zilnic municipalitatea încasează 290 de mii de lei din activitatea transportului public. Ceban susține că cifra este de 3 ori mai mică decît pînă la starea de urgență.

Totodată, primarul a menționat că anterior zilnic cheltuielile pentru transportul public din Chișinău ajungeau la 1,4-1,9 milioane de lei. Din această sumă, 1 milion de lei era acoperit prin subvenții de la Primărie, iar restul erau încasări.

„Acum pierderile sînt foarte mari. Pentru această perioadă, pierderile au fost estimate la 43 de milioane de lei. Și am rugat și suportul bugetului public național pe această dimensiune ca să facem față", a adăugat Ceban.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport public , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
1859 locuitori

Coşerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Coşerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Florești și la 128 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1859 de oameni. Satul Coșernița a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.