Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
24 februarie 2020, 17:30 views 3438
Subterana de pe stradă Ismail va fi eliberată de toți agenții economici
24 februarie 2020, 17:30 views 3438

Subterana de pe stradă Ismail va fi eliberată de toți agenții economici

Agenții economici care lucrează în pasajul subteran de pe strada Ismail trebuie să elibereze teritoriul ocupat cît mai curînd posibil. Despre aceasta i-a înștiințat pe administratorii facilităților comerciale primăria capitalei.

Viceprimarul Ilie Ceban a declarat că în urmă cu o săptămînă a solicitat executorului judecătoresc să ia legătura cu agenții economici care lucrează în acest pasaj.

- Conform informațiilor noastre, inițial erau 13 agenți economici, dar în realitate lucrează oameni complet diferiți. Spaţiile sînt în subarendă, ceea ce contrazice acordurilor încheiate. Le-am notificat rezilierea contractelor", a declarat Ilie Ceban, transmite NOI.md cu referire la actualitati.md.

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a criticat activitățile agenților economici care lucrează în pasajele subterane.

- Nu înțeleg cum activează pînă în prezent aceşti „fraeri". Au spaţii mari, dar nu plătesc bani pentru ei. Sînt un fel de intermediari, care pur și simplu cîștigă bani pe seama altora. Trebuie verificate activitățile agenților economici care lucrează în toate subteranele. În două săptămîni vom avea un concept pentru reabilitarea pasajelor subterane, a spus Ion Ceban.

Reamintim că pasajul subteran de pe strada Ismail va fi restaurat, iar spațiile comerciale vor fi închiriate după licitație. Potrivit autorităților, actuali arendatori au o datorie către municipalitate de 13 milioane de lei.

Cuvinte cheie:

pasaj subteran , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
6021 locuitori

Colibaşi este un sat şi comună din raionul Cahul. Colibaşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Cahul și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 6021 de oameni. Satul Colibași a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.