Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 februarie 2020, 09:30 views 3385
Cum vor fi amplasate gheretele în Chișinău
16 februarie 2020, 09:30 views 3385

Cum vor fi amplasate gheretele în Chișinău

Noile gherete din Chișinău vor fi mai puține și vor fi plasate logic, a declarat primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Пятница" de la postul RTR Moldova.

Acest a punctat că autorizațiile gheretelor vechi nu au fost prelungite, iar evacuarea acestora continuă. Noile buticuri vor fi mai puține și vor avea un aspect vizual, scrie noi.md cu referire la today.md.

„Noi avem intenția de a finaliza conceptul acestora până la mijlocul lui martie. De acest fapt este responsabil Victor Chironda. Un grup de lucru se ocupă de acest documentație, unde vor fi indicate și locurile unde gheretele ar putea fi amplasate", a spus Ceban.

Primarul general a concretizat că autorizațiile pentru gherete vor fi oferite în urma unor licitații, unde va putea participa oricine. Iar aceste licitații vor fi transparente.

Amintim că până acum au fost evacuate 236 de gherete din 266.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gherete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
4210 locuitori

Grimăncăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Grimăncăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul  este situat în partea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina, la o distanță de  230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4210 de oameni. Prima atestare documentară a satului Hrimancăuţi din ţinutul Hotin datează din noiembrie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.