Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1328 Vizualizări

Dodon a vizitat “Chișinău Arena”: Lucrările de construcție sînt la etapa finală (Foto)


Complexul sportiv "Chișinău Arena" este gata în proporții de 99 la sută, iar deschiderea va avea loc în data de 1 mai 2020. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a vizitat, astăzi, complexul.

"Am constatat cu satisfacție calitatea înaltă și volumul impresionant al lucrărilor efectuate. Am ținut să remarc că în urma discuțiilor cu prim-ministrul, Ion Chicu, s-a decis că deschiderea oficială a Complexului va avea loc pe data de 1 mai 2020. Totodată, deja în primele săptămîni ale lunii mai aici vor fi organizate competiții internaționale la water-polo, volei și baschet, dat fiind că Complexul sportiv a atras atenția sporită din partea mai multor federații sportive străine, inclusiv a Asociației Europene de Baschet. Am reiterat că Republica Moldova are nevoie de asemenea obiecte, care nu există nici în țară și nici în regiune. Țin să menționez că sala mare, cu o capacitate de 5500 de spectatori, este multifuncțională și poate găzdui atît competiții sportive, cît și evenimente culturale", a scris șeful statului pe Facebook.

Complexul sportiv include cîteva piscine, terenuri de tenis, sală de fitness și zonă SPA.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Chisinau , Arena Chișinău

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dămăşcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
361 locuitori

Dămăşcani este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 361 de locuitori. Satul Dămășcani a fost menționat documentar în anul 1605.

Citeşte mai departe