Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 359 Vizualizări

Dodon a vizitat “Chișinău Arena”: Lucrările de construcție sînt la etapa finală (Foto)


Complexul sportiv "Chișinău Arena" este gata în proporții de 99 la sută, iar deschiderea va avea loc în data de 1 mai 2020. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care a vizitat, astăzi, complexul.

"Am constatat cu satisfacție calitatea înaltă și volumul impresionant al lucrărilor efectuate. Am ținut să remarc că în urma discuțiilor cu prim-ministrul, Ion Chicu, s-a decis că deschiderea oficială a Complexului va avea loc pe data de 1 mai 2020. Totodată, deja în primele săptămîni ale lunii mai aici vor fi organizate competiții internaționale la water-polo, volei și baschet, dat fiind că Complexul sportiv a atras atenția sporită din partea mai multor federații sportive străine, inclusiv a Asociației Europene de Baschet. Am reiterat că Republica Moldova are nevoie de asemenea obiecte, care nu există nici în țară și nici în regiune. Țin să menționez că sala mare, cu o capacitate de 5500 de spectatori, este multifuncțională și poate găzdui atît competiții sportive, cît și evenimente culturale", a scris șeful statului pe Facebook.

Complexul sportiv include cîteva piscine, terenuri de tenis, sală de fitness și zonă SPA.

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Chisinau , Arena Chișinău

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grozniţa

Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Citeşte mai departe