Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 424 Vizualizări

Nicio amendă pentru sutele de panouri instalate ilegal: Ce spune viceprimarul


Deși în capitală sînt sute de panouri publicitare instalate ilegal, agenții constatatori din cadrul Direcției municipale arhitectură, urbanism și relații funciare nu au aplicat nicio amendă.

Scuze au fost diverse, a declarat viceprimarul Ilie Ceban. „Nu aveau legitimații, nu știau a întocmi procese verbale", a spus el, notează Noi.md cu referire la agora.md.

„Sancțiunea contravențională este de pînă la 9.000 de lei. Sînt șase agenți constatatori. Dacă avem 1.792 de dispozitive autorizate, avem în jumătate sau chiar aproape 1.000 neautorizate. Dacă o să aplicăm aceste sancțiuni, o să facem în primul rînd disciplină, totodată o să ajungem la ceea că o să le evacuăm", a declarat Ilie Ceban.

Doar că acest proces este periclitat, a spus viceprimarul.

„Cu o săptămînă în urmă, subalternii din cadrul Direcției arhitectură nu aveau niciun proces verbal întocmit, sub diverse pretexte. Nu aveau legitimații, nu știau a întocmi procese verbale. Legitimații au fost eliberate. Direcția municipală de poliție le-a făcut instructajul. Respectiv, la moment nu mai sînt impedimente pentru a întocmi procese verbale", a explicat acesta.

Iar primarul general Ion Ceban a venit cu o eventuală soluție: „Poate să lansăm o licitație în această privință, poate vin unele companii care știu cum să-i facă să plătească, colectori. Aceștia te sună de dimineața pînă seara, și la 3 noaptea. Dacă noi nu sîntem în stare, cu toate că nu știu de ce, să angajăm o companie. Și începem a colecta. Oamenii trebuie să plătească taxele".

În prezent, taxa pentru dispozitivele publicitare instalate în Chișinău constituie 700 de lei anual pentru fiecare metru pătrat al suprafeței.

Cuvinte cheie:

Chisinau , amenda

Localităţile Moldovei şi diasporei

Tîrgul Vertiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1846
Populația:
1079 locuitori

Tîrgul-Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Tîrgul-Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1079 de oameni. Satul Tîrgul-Vertiujeni a fost menționat documentar în anul 1846.

Citeşte mai departe