Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1245 Vizualizări

Chişinău ar putea deveni Capitala Europeană a Tineretului


Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Consiliul municipal Chişinău (CMC), iniţiază consultări publice în vederea depunerii candidaturii oraşului Chişinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Discuţiile publice pe marginea acestui subiect vor avea loc luni, 20 ianuarie 2020, ora 16:00, în Sala de Şedinţe a CMC, informează municipalitatea pe site-ul său oficial chisinau.md.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se dă şansa să manifeste, prin intermediul unui program cu multe faţete, viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică a tineretului.

Capitala Europeană a Tineretului este o iniţiativă a Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009 – Rotterdam (Ţările de Jos). În 2015 de acest titlu a beneficiar oraşul Cluj-Napoca din România.

Chişinăul a participat la concurs pentru anii 2020 şi 2021, dar cîştigători au devenit oraşele Amiens (Franţa, 2020) şi Klaipeda (Lituania, 2021).

Cuvinte cheie:

Chisinau , tineret

Localităţile Moldovei şi diasporei

Samurza

Statut:
Sat
Prima atestare:
1810
Populația:
269 locuitori

Samurza este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Taraclia și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 269 de oameni. Satul Samurza a fost menționat documentar în anul 1810.

Citeşte mai departe