Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 418 Vizualizări

Chişinău ar putea deveni Capitala Europeană a Tineretului


Fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) din Consiliul municipal Chişinău (CMC), iniţiază consultări publice în vederea depunerii candidaturii oraşului Chişinău pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

Discuţiile publice pe marginea acestui subiect vor avea loc luni, 20 ianuarie 2020, ora 16:00, în Sala de Şedinţe a CMC, informează municipalitatea pe site-ul său oficial chisinau.md.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraş european pentru o perioadă de un an, în timpul căruia i se dă şansa să manifeste, prin intermediul unui program cu multe faţete, viaţa şi dezvoltarea culturală, socială, politică şi economică a tineretului.

Capitala Europeană a Tineretului este o iniţiativă a Forumului Tineretului European, iar prima capitală a fost aleasă în 2009 – Rotterdam (Ţările de Jos). În 2015 de acest titlu a beneficiar oraşul Cluj-Napoca din România.

Chişinăul a participat la concurs pentru anii 2020 şi 2021, dar cîştigători au devenit oraşele Amiens (Franţa, 2020) şi Klaipeda (Lituania, 2021).

Cuvinte cheie:

Chisinau , tineret

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pohrebea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Citeşte mai departe