Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1219 Vizualizări

Ce prevede acordul semnat între Chişinău şi Bucureşti


Un Acord de cooperare, între Primăria sectorului 6 al municipiului Bucureşti şi Pretura sectorului Buiucani al municipiului Chişinău, a fost semnat astăzi în capitala României.

Anunţul a fost făcut de primarul general al Chişinăului, aflat într-o vizită în România.

Datorită suportului primăriei sectorului 6, în Parcul „Alunelul" va fi construit un havuz, sistem de irigare, iluminat, instalat mobilier urban, amenajat teatru de vară şi create spaţii de joacă pentru copii şi terenuri de sport, dar şi alte lucrări.

Totodată, acordul prevede colaborări pe mai multe dimensiuni şi în diferite domenii, cum ar fi: schimburi de experienţă şi derularea unor proiecte în domeniul dezvoltării locale, promovarea reciprocă în domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educaţiei, turismului, schimburi interinstituţionale în diverse domenii de competenţă, anunţă Ion Ceban.

Cuvinte cheie:

Chisinau , București , acord

Localităţile Moldovei şi diasporei

Vertiujeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1838
Populația:
1825 locuitori

Vertiujeni este un sat şi comună din raionul Floreşti. Vertiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 de km Florești și la 143 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1825 de oameni. Satul Vertiujeni a fost întemeiat în anul 1838.

Citeşte mai departe