Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 decembrie 2019, 10:10 views 3272
Decizia CMC: Unde va fi transferat mozaicul de la Palatul Sindicatelor
04 decembrie 2019, 10:10 views 3272

Decizia CMC: Unde va fi transferat mozaicul de la Palatul Sindicatelor

După ce, în aprilie 2018, presa din Republica Moldova ridica problema mozaicului de la Palatul de Cultură al Sindicatelor care fusese demolat, astăzi întrebarea strămutării a fost decisă.

Comisia Construcții, Urbanism și Relații Funciare din cadrul Primăriei Chișinău, condusă de consilierul municipal Vasile Chirtoca, a hotărît că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

Cheltuielele pentru lucrările de proiectare și edificare, inclusiv expertiza tehnică, vor fi acoperite integral de Kaufland SRL.

În luna mai 2019, Ion Ștefăniţă, director general al Agenţiei de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii, mozaicul care este inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat, la fel afirma că mozaicul va fi reamplasat pe clădirea Teatrului Național de Operă și Balet din Chișinău.

Potrivit informațiilor anterioare, peretele pe care urmează să fie instalat mozaicul se află vizavi de Liceul Teoretic "Spiru Haret" de pe str. Maria Cebotari, 53 din centrul capitalei. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului, în zonă va fi amenajat un spațiu de odihnă, iar mozaicul de pe fundal doar va reîntregi peisajul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Mozaic , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
830 locuitori

Sofievca este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Taraclia și la 173 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 830 de oameni. Satul Sofievca a fost menționat documentar în anul 1885.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.