Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 noiembrie 2019, 11:00 views 5457
Concesionarea aeroportului Chișinău: Cum să dialogăm cu Rothschild?
26 noiembrie 2019, 11:00 views 5457

Concesionarea aeroportului Chișinău: Cum să dialogăm cu Rothschild?

Situația în jurul Aeroportului Internațional Chișinău este în centrul atenției principalelor instituții ale statului și a organelor de drept, dar în pofida discuțiilor permanente, în soluționarea problemei nu s-a mers mai departe de examinarea detaliată a tranzacțiilor și discutarea diverselor scenarii.

După ce a devenit publică știrea despre preluarea drepturilor de concesionare a aeroportului Chișinău de către compania lui Nathaniel Rothschild, reprezentant al cunoscutei dinastii de miliardari, autoritățile au declarat că vor lua măsuri pentru a împiedica schimbarea proprietarilor companiei-concesionar și că vor iniția un proces judiciar de contestare și reziliere a contractului de concesionare, încheiat în mod netransparent și cu încălcarea intereselor statului. În replică, reprezentanții investitorului au amenințat cu perspectiva unui proces internațional.

Experții consideră că dacă noul investitor își dorește relații echilibrate cu statul, el trebuie să fie constructiv și corect, spre deosebire de "investitorii" precedenți, ascunși prin zonele offshore. În același timp, spun mulți comentatori, trebuie să renunțăm la demonizarea companiilor Rothschild, căci nu ne va ajuta cu nimic. Mai mult, există temei pentru a iniția un dialog constructiv cu renumita și influenta dinastie de finanțatori europeni, pentru a redirecționa interesele ei în țara noastră de la patronarea afaceriștilor cu reputație dubioasă la colaborarea cu autoritățile oficiale și acordarea unui ajutor real în dezvoltarea Republicii Moldova. În tot cazul, fiecare decizie privind soarta aeroportului – acesta fiind un obiectiv important și strategic – necesită o abordare responsabilă și profesionistă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , aeroport , concesiune

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1066 locuitori

Hănășenii Noi este un sat și comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hănășenii Noi și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Leova și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1066 de oameni. Satul Hănășenii Noi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.