Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2019, 15:00 views 4226
”De faima ta e plină lumea”
25 noiembrie 2019, 15:00 views 4226

”De faima ta e plină lumea”

Rusia restaurează casa-muzeu "A.S.Pușkin" din Chișinău. La anul se vor împlini 200 de ani de la sosirea poetului în orașul nostru

Rusia va sprijini guvernul Moldovei în restaurarea casei-muzeu "A.S. Pușkin" din Chișinău. Știrea a devenit publică în noiembrie, atunci președintele FR, Vladimir Putin, a promis, în cadrul ședinței Consiliului pentru limba rusă, să acorde ajutor muzeului din Moldova.

"Promit că vom emite acest decret. Eu îl voi semna. Cu privire la obiectele de peste hotare – cu autoritățile Moldovei vom discuta, dacă au nevoie de ajutor, vom fi gata să-i susținem chiar și financiar", a declarat președintele FR.

Societatea moldovenească a primit cu însuflețire știrea. Complexul muzeal demult are nevoie de restaurare, mai ales că hanul negustorului Naumov este una din cele două clădiri istorice păstrate în lume, ai căror pereți păstrează spiritul marelui poet (a doua, cea de pe str. Moica,12 din Sankt Petersburg, este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO). Iar în septembrie 2020 se împlinesc 200 de ani de la exilarea lui Pușkin în Basarabia.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , muzeu , restaurare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.