Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1140 Vizualizări

Un nou serviciu social pentru mămici și copii a fost lansat la Chișinău


Un nou serviciu social destinat mămicilor și copiilor a fost lansat vineri, 15 noiembrie, la Chișinău. Astfel, în incinta Centrului de plasament și reabilitare pentru copii de vîrstă fragedă a fost creată Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vîrsta de 4 luni – 3 ani, transmite MOLDPRES.

Noul serviciu este gratuit și de el pot beneficia copiii cu vîrsta cuprinsă între 4 luni – 3 ani ai căror părinți sunt încadrați în cîmpul muncii și nu au alternative de îngrijire și supraveghere a copiilor lor în timpul zilei. Pentru a beneficia de serviciu, părinții trebuie să dețină viză de reședință în raioanele Republicii Moldova și să se afle temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Capacitatea creșei sociale este de 12 locuri. Medicul șef adjunct al Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vîrstă fragedă, Eleonora Șincărenco a afirmat că părinții și copiii lor vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi educație, îngrijire, consultațiile medicilor specialiști.

Serviciul a fost dezvoltat de AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al unei companii.

Din 2011 și pînă în prezent, CCF Moldova a dezvoltat șase creșe în municipiile Chișinău, Bălți și în orașul Glodeni, de serviciile cărora au beneficiat circa 230 de copii.

 

Cuvinte cheie:

Chisinau , serviciu social , mama , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Crasnogorca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
1411 locuitori

Crasnogorca este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Grigoriopol și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnogorca alcătuia 1411 oameni în anul 2005. Satul Crasnogorca a fost înființat în anul 1860.

Citeşte mai departe