Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
13 noiembrie 2019, 16:00 views 4376
O nouă construcție într-o zonă verde din capitală? Ce spun autoritățile (Foto, Video)
13 noiembrie 2019, 16:00 views 4376

O nouă construcție într-o zonă verde din capitală? Ce spun autoritățile (Foto, Video)

O nouă construcție care a stîrnit revolta opiniei publice ar urma să fie edificată la intrarea în oraș, pe strada Calea Ieșilor, în preajma restaurantului „Butoiaș", notează Noi.md.

Zona a fost îngrădită, iar astăzi au început lucrările de săpare a groapei de fundație. Conform informațiilor făcute publice, pe aceste teren urmează a fi construit un centru de sport, cultură și agrement pentru copiii orfani și din familii defavorizate, la inițiativa Asociației Umanitare "Noie".

Cu toate acestea, reprezentanții Preturii Buiucani afirmă că această construcție este ilegală, întrucît este amplasată într-o zonă verde. Contactat de Noi.md, pretorul de sector, Vadim Brînzaniuc, a declarat că autoritățile vor face toate demersurile necesare pentru a stopa lucrările.

„Se declara a fi un centru pentru copiii defavorizați, centru de menire social-culturală. Au fost emise acte permisive în luna octombrie, acum însă vrem să sistăm lucrările. Considerăm că nu sînt respectate toate prevederile legislație, întrucît construcția este amplasată într-o zonă verde. Inițial a fost decizia Consiliului Municipal de atribuire a terenului, după care Primăria a eliberat actele permisive. Ne vom adresa din nou la Primărie pentru a sista lucrările", a comunicat Brînzaniuc.

Menționăm că autorizația de construcție a obiectivului din strada „Calea Ieșilor" a fost emisă la 3 octombrie 2019. Finalizarea lucrărilor este programată pentru trimestrul III al anului 2021.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

capitala , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1661
Populația:
799 locuitori

Buda este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buda și Ursari. Satul Buda se află la o distanţă de 15 km de oraşul Călăraşi şi la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 799 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1661.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.