Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 399 Vizualizări

Vești bune pentru locuitorii sectorului Botanica! (Foto)


În Chișinău, pe b-dul Dacia 2 (fostul b-dul Păcii), au început lucrările de reconstrucție a scărilor și amenajare a aleii.

Despre acest lucru a anunțat consilierul municipal ales, Iurie Vitneanschi, menționînd că asupra acestui proiect consilierii din PSRM și pretura sectorului Botanica lucrează încă din luna august a anului curent, transmite Noi.md.

„Toate lucrările vor fi finalizate pînă la sfîrșitul acestui an. Aleea din bd. Dacia, pe segmentul dintre str. Hristo-Botev și pînă la str. Matei Millo va fi amenajată în totalitate, fiind demontată suprafața uzată și vor fi pavate din nou cu instalarea băncilor și iluminatului public. Toate coborîrile de pe alee pînă la bulevard vor fi reconstruite, iar scările din preajma bibliotecii Lomonosov vor fi reparate. Va fi modificat aspectul scării centrale din bd. Dacia, 2, unde vor avea loc lucrări capitale de reconstrucție", a scris Iurie Vitneanschi pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Potrivit acestuia, pentru acest proiect de amenajare, pretura sectorului Botanica a alocat mai mult de 1,5 milioane de lei. La Botanica, acesta este deja al doilea mare proiect de amenajare pe care socialiștii au reușit să-l implementeze în acest an.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Botanica , reparatie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Ţipleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
801 locuitori

Ţipleşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Sîngerei și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 801 oameni. Satul Țiplești a fost menționat documentar în anul 1595.

Citeşte mai departe