Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 842 Vizualizări

Cu cine ar putea crea o majoritate consilierii PSRM din CMC


Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiștilor la alegerile locale din Chișinău, care a obținut cel mai bun rezultat în turul I (40%) afirmă că, cel mai probabil, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) va crea o majoritate cu cea a blocului ACUM.

Ceban zice că socialiștii vor colabora chiar și cu liberalii Veronica Herța și Ion Ceban, cu excepția lui Dorin Chirtoacă, despre care spune că ar avea probleme cu integritatea. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Politica Nataliei Morari de la TV8.

Întrebat cum au de gând socialiștii să facă o majoritate cu ACUM, dacă ieri Andrei Năstase (31%), principalul său contracandidat, a spus că aleșii municipali din partea blocului nu se vor uni într-o coaliție cu cei din PSRM, Ion Ceban a spus: „În primul rând, Blocul ACUM are două partide...".

Ceban susține că nu înțelege în calitate de ce face Năstase aceste declarații: „În calitate de președinte al Platformei DA, de ministru de Interne, de candidat, de primar suspendat?".

PSRM a obținut 37,5% din voturile alegătorilor pentru Consiliul Municipal, iar Blocul ACUM, 33,2%.

Cuvinte cheie:

CMC , consilier , PSRM

Localităţile Moldovei şi diasporei

Zolotievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1860
Populația:
585 locuitori

Zolotievca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Larga și Zolotievca. Localitatea se află la distanța de 57 km de orașul Anenii Noi și la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 585 de oameni. Satul Zolotievca a fost menționat documentar în anul 1860.

Citeşte mai departe