Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2019, 10:05 views 4790
Cum au sărbătorit locuitorii orașului hramul
15 octombrie 2019, 10:05 views 4790

Cum au sărbătorit locuitorii orașului hramul

În timp ce unii au preferat frigăruii gata pregătiți, pe care i-au găsit la tarabele din centrul capitalei, alții au hotărît să încingă singuri grătarele.

După amiază, parcurile din Chișinău abia se mai vedeau din fum. Cîțiva își sărbătoreau și ziua de naștere, fiind născuți tot pe 14 octombrie, transmite Tv8.md.

Au ieșit la iarbă verde pentru a scăpa de aglomerația din oraș, dar și pentru a savura timpul frumos, din plin.

Alții au preferat să petreacă alături de cei apropiați, în sînul naturii. În centrul capitalei e prea multă lume, spun aceștia. Iată de ce și-au luat copiii și au evadat din oraș.

Tradițional, oamenii au întins pe mesele din parcuri bucate pregătite din carne, plăcintele, dar și legumele. Autoritățile amintesc că pentru gunoiul lăsat după picnicuri, petrecăreții riscă amenzi de pînă la 1.500 de lei.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ziua Orașului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1719
Populația:
703 locuitori

Mihailovca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Mihailovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Rîbnița și la 110 km de Chișinău. Populaţia satului Mihailovca alcătuia 703 oameni în anul 2011. Satul Mihailovca a fost menționat documentar în anul 1719.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.