Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1705 Vizualizări

Năstase și Ceban se vor duela în turul II


Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, ar lua cele mai multe voturi dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale generale. Asta arată datele ultimului sondaj realizat de WhatchDog.md și CBS-AXA.

Potrivit studiului, în primul tur, peste 25 la sută dintre respondenții deciși ar vota pentru Ion Ceban, acesta fiind urmat de candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, cu 19 la sută.

Dacă mîine ar avea loc alegerile pentru primarul general de Chișinău, cum ați vota? (total deciși)

Ion Ceban – 25,7% Andrei Năstase – 19% Dorin Chirtoacă – 5,1% Vladimir Cebotari – 2,5% Octavian Țîcu – 2%

Potrivit studiului, cei doi sînt lideri detașați, în lupta pentru fotoliul de primar general al capitalei, fiind urmați de fostul primar Dorin Chirtoacă cu 5,1%, democratul Vladimir Cebotari cu 2,5% și Octavian Tîcu cu 1,3 la sută.

Potrivit sondajului, cele mai multe locuri în Consiliul Municipal Chișinău le-ar ocupa Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM) și blocul electoral ACUM.

Studiul a fost elaborat și prezentat de Comunitatea WhatchDog.md și CBS-AXA cu sprijinul financiar al National Endowment for Democracy.

Sondajul a fost efectuat în ultimele 2 săptămîni din septembrie, pe un eșantion de 502 cetățeni, rezidenți în municipiul Chișinău și are o marjă de eroare de 4,4 la sută.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie. În competiția pentru funcția de primar general au fost înregistrați oficial 19 candidați.

Andrei Năstase și Ion Ceban s-au bătut pentru fotoliul de primar al capitalei în turul doi al alegerilor locale noi din 3 iunie 2018. Atunci, liderul PPDA a obținut victorie, rezultatele scrutinului însă au fost anulate de instanța de judecată pe motiv că Andrei Năstase a încălcat prevederile legale privind organizarea agitației electorale.

Cuvinte cheie:

Ion Ceban , alegeri , Andrei Năstase

Localităţile Moldovei şi diasporei

Baroncea Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Citeşte mai departe