Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 octombrie 2019, 16:00 views 2766
Ceban: Vom izola termic 100 de blocuri din Capitală în fiecare an
04 octombrie 2019, 16:00 views 2766

Ceban: Vom izola termic 100 de blocuri din Capitală în fiecare an

400 de blocuri locative din Capitală urmează a fi izolate termic în următorii patru ani. Acest scop și-l propune candidatul pentru funcția de primar general din partea Partidului Socialiștilor, Ion Ceban.

El a prezentat astăzi un plan în acest sens. Banii pentru realizarea proiectului urmează a fi identificați atît în bugetul municipiului, cît și de la finanțatorii externi.

Candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei, Ion Ceban, a declarat că izolarea termică a blocurilor locative permite reducerea cheltuielilor pentru încălzire.

"Faptul că clădirile din municipiul Chișinău nu sînt izolate înseamnă că oamenii cheltuie mai mulți bani, iar în aceste clădiri iarna totuși este rece. Noi ne propunem anual ca să fie 100 de blocuri termoizolate. În total în 4 ani de mandat să fie termoizolate 400 de blocuri din municipiul Chișinău. Înțeleg foarte bine că este o cifră mică în raport cu miile de blocuri pe care le avem dar este un început și asta ar însemna că dacă mergem pe această cale și vom merge neapărat banii vor fi economisiți, va fi mai multă căldură în aceste blocuri, aspectele fațadelor, blocurilor vor deveni mult mai frumoase din puct de vedere a esteticului", a spus el.

Lucrările de izolarea termică a 100 de blocuri în fiecare an vor costa aproximativ 200 de milioane de lei, a precizat Ion Ceban.

"Pentru toate aceste lucruri am avea nevoie de aproximativ 200 de milioane de lei anual, bani pe care îi putem identifica atît din buget cît și de a fi atrași din exterior. Vom prezenta toate calculele necesare care se impun pentru termoizolarea unui singur bloc. Eu vă propun ca acest plan ambițios care este să-l realizăm împreună și sînt sigur că în următorii 4 ani acest număr a blocurilor va fi dublat ca să putem asigura în termen de 8, zece ani finalitatea pentru toate blocurile de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale din Chișinău", a declarat candidatul PSRM pentru funcția de primar general al Capitalei.

În Chișinău sînt 3.712 blocuri locative, inclusiv 1.545 în gestiunea întreprinderilor municipale.

Sursa: ntv.md

Cuvinte cheie:

Ion Ceban , blocuri de locuit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.