Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1453 Vizualizări

Vom plăti pentru putoare sau unde „zboară” 24 de milioane de euro (Video)


Serile de toamnă-s frumoase, dar mirosul urît adus de vînt este cel pentru care locuitori Capitalei plătesc cu răbdare și liniște.

Să o luăm de la capăt. Cînd era Chirtoacă la cîrma Primăriei, în ianuarie 2017, autoritățile municipale au promis din nou că ne vor scăpa de mirosul urît din Capitală. Astfel a început "romanul" despre lucrările de reabilitare a Stației de Epurare.

Valoarea proiectului a fost de peste 24 de milioane de euro, iar valoarea totală inclusiv reconstrucţia reţelelor, procurarea echipamentelor, utilajelor, etc, fiind de 62 de milioane de euro. Lucrările de modernizare a Staţiei de Epurare ar fi trebuit să înceapă încă în anul 2012, an în care a fost semnat acordul de finanţare. Abia la 6 ani distanță întreprinderea Apă-Canal Chişinău care gestionează Staţia, a reuşit să îndeplinească punctele din caietul de sarcini.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sămănanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe