Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 1341 Vizualizări

Chirtoca: ”Oamenii trebuie să simtă că puterea este în serviciul lor și nu invers”


Expiră mandatul actualului Consiliu Municipal Chișinău, în scurt timp vom avea alegeri noi. În prima parte a interviului acordat de consilierul independent Vasile Chirtoca am făcut totalurile activității în acești patru ani, în cea de-a doua parte vom vorbi despre planurile de viitor.

Nu mai e un secret că ați decis să continuați activitatea în consiliul municipal și că veți participa la apropiatele alegeri. De ce?

Pe parcursul celor patru ani am realizat un șir de proiecte importante, însă mai există multe, în care abia se întrevăd tendințele și care trebuie să le dezvoltăm. Există probabilitatea că fără participarea noastră ele ori nu vor avea o continuitate, ori nici nu vor demara. Iată de ce, eu și Ghenadie Botnaru, am decis că trebuie să continuăm activitatea pentru binele Chișinăului și al chișinăuienilor.

Se știe deja că veți candida pe listele Partidului Socialiștilor. Ce anume a determinat această alegere?

În actualul consiliu municipal, noi am conlucrat constructiv cu fracțiunea socialiștilor. Practic, ei au susținut toate inițiativele noastre, și noi am susținut majoritatea inițiativelor lor. Nu reieșind din principiul "tu – mie, eu – ție", dar așa a fost să fie, că viziunea Partidului Socialiștilor asupra căilor de dezvoltare a orașului, practic, a coincis cu a noastră.

Primind propunerea să merg în alegerile-2019 pe listele PSRM, am studiat atent programul și statutul partidului, ca să pot înțelege exact scopurile și sarcinile lui. Am înțeles că doctrina socială nu a fost doar declarată de acest partid, ea trece prin documentele lui de program, la baza activității sale stă tendința de a soluționa problemele oamenilor din păturile social-vulnerabile, care sînt foarte mulți în țara noastră. La moment, acest partid cu doctrina sa e foarte actual pentru Moldova – unul dintre cele mai sărace state din Europa.

În afară de mine și dl Botnaru, pe listă există și nemembri de partid, plus la faptul că înșiși socialiștii au multe personalități puternice și profesioniști veritabili, așa că echipa va fi una puternică.

În campania pentru funcția de Primar general îl veți susține pe Ion Ceban, care e mai tînăr decît Dvs. și nu are experiența faptelor concrete, pe care o aveți Dvs. Nu vă deranjează acest lucru?

Deloc. Am mai spus-o, în viziunea mea eu m-am afirmat deja și ca personalitate, și ca om de afaceri, și ca persoană care a făcut destule pentru a susține sportul autohton, cultura, păturile social-vulnerabile ale populației. Mi-am satisfăcut pe deplin ambițiile avute în tinerețe. La momentul actual, unica mea sarcină este să-mi pun bogata experiență în beneficiul orașului în care trăiesc și în care s-au născut copiii și nepoții mei. Îmi place Chișinăul, el poate fi transformat într-unul din cele mai frumoase orașe ale Europei și mă neliniștește ceea ce au făcut cu el edilii liberali. Așa că pot accepta să ajut o persoană mai tînără decît mine în implementarea proiectelor noastre comune.

Desigur, nu aș accepta pe oricine în această calitate. În cei patru ani de activitate, în consiliul municipal l-am studiat pe Ion Ceban, și dacă inițial mă cam jena manierea emoțională a discursurilor sale, pe parcurs am înțeles că acesta este stilul politicianului-profesionist, care posedă perfect arta oratorică. Apoi am început să ascult ceea ce spune, nu aceea cum o face. Și am fost mulțumit. Așa că îl voi ajuta cu plăcere pe Ion Ceban după ce va deveni Primar general. Am înțeles deja cum trebuie să interacționez cu el, ne aflăm pe aceeași undă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Citeşte mai departe