Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2019, 16:10 views 3826
La ce etapă de află lucrările de amenajare din Parcul Valea Trandafirilor
02 august 2019, 16:10 views 3826

La ce etapă de află lucrările de amenajare din Parcul Valea Trandafirilor

Lucrările de amenajare a teritoriului din preajma havuzului din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica sînt realizate în volum de 80%.

În prezent sînt organizate lucrări de pavare a teritoriului din adiacentul fîntînii arteziene, precum și lucrări referitor la instalarea terenului de joacă pentru copii, prevăzut în nemijlocita apropiere a obiectivului. Totodată, de săptămîna viitoare va începe amenajarea gazonului și a spațiilor verzi.

Referitor la evoluția lucrărilor de edificare a fîntînii arteziene, precizăm că a fost amenajată fundația obiectivului, precum și placarea cu marmură a suprafeței havuzului. De asemenea, au fost conectate rețelele de electricitate și de apă și instalat iluminatul nocturn.

Proiectul de reamenajare a zonei aferente fîntînii arteziene prevede instalarea mobilierului urban, reconstrucția zonelor verzi din preajmă și a terenului adiacent, renovarea căilor de acces spre havuz, precum și infrastructură specială pentru căruțuri și persoane care se deplasează în scaun rulant.

Amintim că havuzul din Parcul „Valea Trandafirilor", sectorul Botanica va deveni unul pietonal. Conform proiectului elaborat, oamenii se vor putea plimba/distra printre jeturile de apă, sincronizate cu muzică și iluminat decorativ.

Lucrările de reconstrucție a fîntînii arteziene din Parcul „Valea Trandafirilor" urmează a fi finalizate pe parcursul lunii curente. Costul proiectului este de 3,6 mil. lei, surse alocate din bugetul municipal.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valea Trandafirilor , Havuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
2008
Populația:
298 locuitori

Schinoasa este un sat din comuna Țibirica, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Călăraşi și la 60 km de Chișinău. Satul Schinoasa are 298 de locuitori. Localitatea a fost inclusă în Registrul localităților R. Moldova în anul 2008.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.