Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 iulie 2019, 12:00 views 3415
Vînzarea de păpuşoi fiert, interzisă în Piaţa Centrală din Chişinău
28 iulie 2019, 12:00 views 3415

Vînzarea de păpuşoi fiert, interzisă în Piaţa Centrală din Chişinău

Păpuşoiul fiert este un produs care se poate strica repede, iar consumul acestuia în locuri interzise poate provoca intoxicații și indigestie, avertizează medicii.

„Păpuşoiul conține zaharoză, se vinde cald, și, ca orice alt produs, se poate altera și conduce la otrăvire, dureri de burtă, vărsături, diaree”, afirmă Olga Juncu, specialist.

În piața centrală din Chișinău, este interzisă vînzarea de păpuşoi fiert. Comercianții oferă cumpărătorilor păpuşoi crud, învelit în pănușe.

"Cel mai bine este să cumpărați păpuşoi crud și să-l gătiți acasă, în plus nu știți cît de mult păpuşoi a fost fiert în aceeași apă”, ne sfătuie experții.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

porumb , vînzare , Piața Centrală

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.