Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2019, 11:58 views 2955
Două coroane de bronz, furate de la Complexul Memorial Eternitate
17 iulie 2019, 11:58 views 2955

Două coroane de bronz, furate de la Complexul Memorial Eternitate

Două coroane de bronz au fost furate, săptămîna trecută, de la intrarea în Complexul Memorial "Eternitate" din Capitală.

Dispariția a fost observată de către un angajat, care salubriza locul. Poliția a fost sesizată însă abia astăzi și a intentat o anchetă în acest caz.

Acest bărbat spune că a observat vineri dimineață că de pe stîlpii de la intrarea în Complexul Memorial "Eternitate" au dispărut două coroane.

-Sau joi, sau vineri, pentru că vineri eu, de obicei, vin pe partea asta, dar vineri am venit pe partea asta, de la Botanica. Am ieșit și am văzut că nu mai sînt. Ele erau vopsite în culoarea neagră, ca bolarzii. Cel mai probabil că sînt din bronz. Bronzul, încă de la trecerea de la ruble la lei, era de 29 de lei kilogramul. Acum, trebuie să fie mult mai scump.

Alți angajați spun că nici nu au observat că lipsește ceva la intrarea în curtea complexului. Ei sînt de părere că, cel mai probabil, coroanele au fost furate și duse la fier uzat. Oamenii condamnă astfel de gesturi și spun că cei care le-au luat au manifestat incultură.

-Foarte rău. Nu trebuie de făcut așa. Simbolul este simbol. Trebuie să fie la locul lui. Eu dimineața am trecut, dar n-am atras atenția.

Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție a Capitalei, Natalia Stati, forțele de ordine au fost sesizate azi-dimineață.

-La fața locului, imediat au reacționat și s-a deplasat ofițerul de sector, pentru a stabili toate circumstanțele. Cazul dat este înregistrat la Inspectoratului de Poliție al sectorului Centru. La moment, se întreprind toate măsurile, pentru a stabili și identifica persoanele care au comis această faptă. Ulterior, for fi trase la răspundere, conform legislației în vigoare.

La punctele de colectare a metalului din Capitală, un kilogram de bronz poate fi vîndut cu aproximativ 40 de lei.

Sursa: ntv.md

Cuvinte cheie:

Memorial , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1701
Populația:
1449 locuitori

Ţahnăuţi este un sat din cadrul comunei Ţareuca, raionul Rezina. Satul Țahnăuți este situat la o distanță de 10 km de orașul Rezina, la 12 km de stația de cale ferată Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1449 de oameni. Satul Țahnăuți a fost menționat documentar în anul 1701.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.