Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 iulie 2019, 12:40 views 2726
Benzi de circulație, doar pentru transportul public. Află care străzi sînt vizate
01 iulie 2019, 12:40 views 2726

Benzi de circulație, doar pentru transportul public. Află care străzi sînt vizate

În cîteva luni, pe strada Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, ar putea apărea primele benzi de circulație destinate exclusiv pentru transportul public.

Potrivit lui Octavian Lungu, directorul interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, la moment este elaborat caietul de sarcini, iar în curînd va fi anunțată și licitația, transmite Unimedia.

„Este un proces foarte complex. Este nevoie de o serie de condiții pentru implementarea acestui proiect. Inițial ne gîndim să implementăm proiectul pilot pe două străzi - Pușkin și Bănulescu Bodoni, posibil și pe strada Mateevici, dar pentru a putea implementa proiectul este nevoie de mai multe soluții ce se referă la marcaj, semnalizare, modificarea infrastructurii rutiere, reorganizarea intersecțiilor, toate trebuie să se regăsească într-un plan de acțiuni. Suntem la etapa elaborării caietului de sarcini, ulterior va fi organizată licitația, unde vom alege consultatul, care să poată să ne descrie toate soluțiile", a declarat Octavian Lungu, directorul interimar al Direcției transport public și căi de comunicație, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a dat asigurări că, cel mai probabil, proiectul-pilot, va putea fi implementat la sfîrșitul verii.

„În luna iulie-august ar fi ideal de pilotat. Sper că spre sfărșitul lunii iulie, începutul lunii august, să putem pilotăm pe străzile care au fost menționate", a comentat Codreanu.

Sursa: unimedia.info

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
550 locuitori

Parcani este un sat din cadrul comunei Răciula, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 550 de oameni. Satul Parcani a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.