Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 mai 2019, 09:30 views 18781
De Blajini, chișinăuienii vor circula gratuit pînă la cimitirul Sfîntul Lazăr
04 mai 2019, 09:30 views 18781

De Blajini, chișinăuienii vor circula gratuit pînă la cimitirul Sfîntul Lazăr

De Paștele Blajinilor, locuitorii Chișinăului vor putea circula gratuit cu transportul public pînă la cimitirul Sfîntul Lazăr. Autoritățile vor pune la dispoziția pasagerilor trei rute de autobuz - „C", „D" și nr. 27, care vor transporta călătorii în zilele de 5 și 6 mai, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, ruta suplimentară de autobuz „C" va circula de pe str. Vasile Alecsandri și pînă la str. Doina (cimitirul Sfîntul Lazăr). Aceeași destinație o vor avea și rutele „D" și nr. 27, care vor porni de pe bd. Renaşterii Naţionale (din preajma Circului).

În acelaşi timp, pe 5 şi 6 mai, numărul de troleibuze pe rutele nr. 24 şi nr. 25 va fi stabilit după necesitate, iar microbuzele de pe rutele nr. 132, 134, 162 și 184 vor circula pînă la cimitirul Sfîntul Lazăr.

Totodată, șoferii sunt atenționați că de Paştele Blajinilor va fi sistată circulaţia transportului privat pe str. Doina, tronsonul cuprins între str. Socoleni şi intrarea principală în cimitirul Sfîntul Lazăr. În schimb, autoritățile locale au anunțat că au fost identificate 1500 de locuri de parcare pentru autoturismele private, pe teritoriile din zona adiacentă cimitirului Sfîntul Lazăr.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1622
Populația:
1203 locuitori

Chirianca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Chirianca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Strășeni și la 42 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1203 oameni. Satul Chirianca a fost menționat documentar în anul 1622.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.