Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 aprilie 2019, 17:30 views 12046
Colecţia de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit
25 aprilie 2019, 17:30 views 12046

Colecţia de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit

Colecţia de animale a Grădinii Zoologice s-a mărit în această primăvară cu aproape 50 de exemplare.

Solicitat de agenţie, directorul adjunct al instituţiei, Sergiu Pînzari a menţionat că în ultimele trei luni mai multe animale din colecţia grădinii au făcut pui. "Cu 10 exemplare s-a majorat numărul cîinilor enoţi. Opt pui au adus pe lume recent şi caprele de Camerun. Au pui mulţi muflonii, cangurii şi suricatele. Ne mîndrim şi cu doi măgăruşi şi cu un pui de cămilă pe care îl hrănim cu biberonul după ce mama l-a părăsit", a spus Pînzari.

El a adăugat că tot cu biberonul sînt hrăniţi şi doi pui de maimuţă. "Mamele sînt tinere şi încă nu ştiu cum să gestioneze procesul, iar îngrijitorii le ajută şi hrănesc puii", a specificat directorul adjunct al instituţiei.

Grădina Zoologică a fost deschisă la 9 mai 1978 și este unica în țara noastră. În prezent în colecția Grădinii Zoologice sunt peste 1000 de animale de diferite specii de pe toate continentele, chiar și din Antarctida. Aici pot fi văzute așa animale precum rîsul, lama, guanaco, leul, tigrul, ursul, maimuța, și păsări precum fazanul auriu, bufnița polară, vulturul și multe altele.

Biletul de acces pe teritoriul grădinii costă 30 de lei pentru adulţi, cinci lei pentru studenţi şi pensionari, iar accesul copiilor sub şapte ani este gratuit.

Datele oficiale arată că anual Grădina Zoologică din Chișinău este vizitată de peste 300 mii de persoane. În cadrul instituţiei muncesc în jur de 100 de angajați.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , gradina zoologica , animale

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
298 locuitori

Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.