Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 martie 2019, 14:20 views 10504
Două poduri din Chișinău vor fi reparate în maxim doi ani
04 martie 2019, 14:20 views 10504

Două poduri din Chișinău vor fi reparate în maxim doi ani

Podul de pe strada Mihai Viteazul și cel de la Circul din Chișinău sînt cele două poduri din oraș care necesită reparație urgentă, în decurs de maxim doi ani de zile, spun reprezentanții autorităților municipale.

La această concluzie au ajuns experții care au fost solicitați de Primăria Chișinău anul trecut, pentru a face o expertiză a podurilor din capitală.

Astfel, potrivit lui Vitalie Butucel, șeful Direcției transport din Chișinău, urmează ca autoritățile municipale să identifice instituțiile care vor pregăti planul de reabilitare a acestor două poduri ca în decurs de un an sau doi acestea să fie reparate. Totuși, funcționarul spune că în prezent, acestea nu prezintă pericol.

Podurile sus-menționate au fost exploatate de peste 40 de ani fără a se face investiții pentru întreținerea lor, iar în urma lucrărilor care vor fi făcute în perioada următoare, autoritățile municipale vor să se asigure că acestea vor mai putea fi folosite în siguranță încă 25 sau 40 de ani.

De asemenea, primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu spune că, pe lîngă lucrările capitale care vor fi făcute la cele două poduri, de pe str, Mihai Viteazul și podul de la Circ, anul acesta autoritățile municipale vor efectua lucrări de reparație curentă a celorlalte poduri din oraș.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

pod , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
715 locuitori

Roghi este un sat din cadrul comunei Molovata Nouă, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dubăsari și la 63 km de Chișinău. Conform datelor pentru 1 ianuarie 2009, populaţia satului constituia 715 oameni. Satul Roghi a fost menționat documentar în anul 1748.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.