Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 februarie 2019, 15:55 views 16309
Gata cu întunericul din sectorul Buiucani al capitalei (Video)
15 februarie 2019, 15:55 views 16309

Gata cu întunericul din sectorul Buiucani al capitalei (Video)

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat joi la inaugurarea iluminatului public pe str. Alba-Iulia din sectorul Buiucani al capitalei.

Lucrările au fost executate timp de 2 săptămîni, fiind instalate 170 corpuri de iluminat pe bază de LED. Prin lucrările de modernizare, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cît și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic. Costul proiectului este de 1,5 mil. lei, bani alocați din bugetul municipal.

Săptămîna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică - bd. Dacia. sînt instalați primii piloni din totalul de 144, urmînd a fi înlocuite 199 corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 mil. lei.

De asemenea, în perioada de referință sînt executate lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct - porțiunea de la str. H. Botev pînă la str. București.

Pe bd. Mircea cel Bătrîn, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, pînă în prezent fiind valorificați 3,7 de mil. lei din cei 14 mil. lei prevăzuți în buget pentru acest scop.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul stradal pe: Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și sectorul Budești 2.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , iluminare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
552 locuitori

Păruceni este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 552 de oameni. Satul Păruceni a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.