Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 10965 Vizualizări

Chișinăul în topul celor mai romantice oraşe din CSI


Chișinăul s-a clasat printre primele cinci cele mai romantice orașe din CSI.

Informaţia vine din partea agenției analitice ruseşti "TourStat", care a realizat un sondaj online pentru a alcătui un clasament al celor mai romantice orașe din CSI și țările vecine pentru călătorii romantice ale turiștilor ruși în weekenduri și de sărbători.

Turismul romantic include excursii și călătorii independente pentru două persoane în zilele de odihnă.

14 februarie este Ziua Îndrăgostiților (Ziua Sfîntului Valentin). De Ziua Îndrăgostiților se fac cadouri celor dragi.

Cei de la "TourStat" mai menţionează că cele mai importante 5 orașe romantice din CSI, solicitate pentru călătoriile de week-end, sînt Tbilisi din Georgia, Astana din Kazahstan, Baku dinn Azerbaidjan, Minsk din Belarus și Chișinău din Moldova.

Pentru Tbilisi, cel mai romantic oraș pentru călătorie din străinătate și CSI, şi-au dat votul 33% dintre respondenţi, pentru Astana, Baku și Minsk - cîte 14%, pentru Chișinău - 10%.

În ratingul celor mai romantice oraşe din CSI au ajuns şi Alma-Ata din Kazahstan, Bişkek din Kîrgîzstan și Erevan din Armenia obținînd cîte 5% din voturi.

Potrivit TourStat, turismul romantic în țările CSI înregistrează o cifră de peste 1 milion de călătorii turistice pe an.

Cuvinte cheie:

Chisinau , top , romantică

Localităţile Moldovei şi diasporei

Dărcăuţii Noi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1 locuitor

Dărcăuţii Noi este un cătun din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, în cătun locuia o singură persoană. Cătunul Dărcăuţii Noi a fost înființat în anul 1948.

Citeşte mai departe