Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2019, 17:40 views 11313
Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)
11 februarie 2019, 17:40 views 11313

Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)

În anul 2019, parcul „Ştefan cel Mare" ar putea arăta cu mult mai bine şi ar putea strînge şi mai mulţi oameni care vor veni să se odihnească aici.

Şi asta pentru că Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.

Despre aceasta anunţă directorul general al AIRM, Ion Ştefăniţă, care, pe pagina sa de Facebook, a publicat mai multe fotografii cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice.

„În acest proiect sînt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi-urbanişti, designeri (pentru a completa unele informații) pînă la agenţii economici care sînt gata să investească în oraşul nostru. Va fi un proiect realizat cu susţinerea financiară a noastră a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasa. Să fie într-un ceas bun. Pentru oraşul grădină - CHIŞINĂU", a scris Ion Ștefăniță.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.