Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7878 Vizualizări

Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)


În anul 2019, parcul „Ştefan cel Mare" ar putea arăta cu mult mai bine şi ar putea strînge şi mai mulţi oameni care vor veni să se odihnească aici.

Şi asta pentru că Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.

Despre aceasta anunţă directorul general al AIRM, Ion Ştefăniţă, care, pe pagina sa de Facebook, a publicat mai multe fotografii cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice.

„În acest proiect sînt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi-urbanişti, designeri (pentru a completa unele informații) pînă la agenţii economici care sînt gata să investească în oraşul nostru. Va fi un proiect realizat cu susţinerea financiară a noastră a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasa. Să fie într-un ceas bun. Pentru oraşul grădină - CHIŞINĂU", a scris Ion Ștefăniță.

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc

Localităţile Moldovei şi diasporei

Hlina

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
1051 locuitori

Hlina este un sat şi comună din raionul Briceni. Hlina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea este situată la o distanță de 18 km de orașul Briceni, la 10 km de stația de cale ferată Lipcani și la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1051 de oameni. Satul Hlina a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Citeşte mai departe