Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7604 Vizualizări

Cum ar putea arăta Parcul „Ştefan cel Mare” în 2019 (Foto)


În anul 2019, parcul „Ştefan cel Mare" ar putea arăta cu mult mai bine şi ar putea strînge şi mai mulţi oameni care vor veni să se odihnească aici.

Şi asta pentru că Agenţia de inspectare şi restaurare a monumentelor (AIRM) din cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova propune spre consultare publică proiectul-pilot - Revitalizarea Grădinii Publice Ştefan cel Mare din Chişinău.

Despre aceasta anunţă directorul general al AIRM, Ion Ştefăniţă, care, pe pagina sa de Facebook, a publicat mai multe fotografii cu schița de proiect, elaborată în baza conceptului ce a fost prezentat pe 19 noiembrie 2018. Astfel, prin schița de proiect sînt propuse mai multe tipuri de pavaj, mobilier urban - bănci și urne, la fel și soluțiile de iluminat artistic-nocturn propus pentru spațiul Grădinii Publice.

„În acest proiect sînt bineveniţi toţi citadinii, cei care cu adevărat iubesc acest oraş, de la arhitecţi-urbanişti, designeri (pentru a completa unele informații) pînă la agenţii economici care sînt gata să investească în oraşul nostru. Va fi un proiect realizat cu susţinerea financiară a noastră a tuturor celor care îşi doresc un confort urban la noi acasa. Să fie într-un ceas bun. Pentru oraşul grădină - CHIŞINĂU", a scris Ion Ștefăniță.

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc

Localităţile Moldovei şi diasporei

Găureni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
534 locuitori

Găureni este un sat din cadrul comunei Zîmbreni, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 534 de oameni. Satul Găureni a fost menționat documentar în anul 1527.

Citeşte mai departe