Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 471 Vizualizări

Primăria cere inventarierea bunurilor din toate grădinițele


Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei, cere ca în toate grădinițele din municipiu să fie făcută o inventariere a bunurilor.

Cererea vine după ce mai mulți părinți s-au plîns că șefii instituțiilor le cer bani pentru reparații, cumpărarea de mobilier sau alte lucruri necesare.

"Și eu sînt tată și primul meu contact făcut cu grădinița a fost acela în care mi s-au cerut 1000 de lei pentru reparația acoperișului. Același lucru la fiecare grupă nouă: se cer bani pentru televizor, bănci, scaune. Iar odată cu plecare copiilor din grădinițe, acestea dispar, iar cei care vin apoi, iarăși adună bani pentru a le cumpăra. Ele nu sînt procurate pentru directori, ci pentru instituție. Cum pot să cumperi un televizor, iar cum pleacă grupa, pleacă și televizorul", a ripostat edilul.

Acesta a menționat că în ultima perioadă a primit peste 100 de mesaje în care părinții se plîng că li se cer bani pentru produse de igienă sau pentru reparații și salarizare.

"Mi-a scris mama a trei copii care nu a putut să se bucure de sărbătoarea de anul nou pentru că nu a avut de unde să platească taxa de 600 de lei. Exte inadmisibil cu o directoare de grădiniță să îi spună, în batjocură, copilului să stea acasă pentru că nu are bani", a mai adăugat primarul.

Reamintim că, anterior, Ruslan Codreanu, a cerut părinților cărora li se cer bani în grădinițe, să nu mai tacă și să sesizeze cazurile de corupție.

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau

Localităţile Moldovei şi diasporei

Alexeevca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Citeşte mai departe