Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2019, 09:40 views 17311
În Capitală, toate mijloacele de transport public vor fi echipate cu sisteme GPS
11 februarie 2019, 09:40 views 17311

În Capitală, toate mijloacele de transport public vor fi echipate cu sisteme GPS

În Chișinău se desfășoară activități intense în scopul echipării tuturor tipurilor de transport public cu sisteme GPS. Totodată, se prevede organizarea unui sistem de tichetare electronică și instalarea unui sistem de informare a populației cu privire la circulația transportului public.

Despre aceasta a relatat pentru Noi.md șeful Direcţiei Management în Transport din cadrul Direcției Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie, Lilian Copaci.

El a remarcat faptul că, zilele acestea, la Direcţia Transport Public a avut loc prezentarea sistemului de monitorizare prin GPS.

La jumătatea acestui an se planifică organizarea unei licitații pentru selectarea companiei care va asigura implementarea acestui sistem de monitorizare.

Ca măsură de îmbunătățire, pe lîngă introducerea unui sistem de monitorizare prin GPS, se planifică organizarea unei licitații pentru a selecta o companie care va asigura realizarea proiectului de tichetare electronică", a declarat Lilian Copaci.

Potrivit lui, la staţii va fi instalat un panou de informare a populației cu privire la circulația transportului public – informații despre intervalele de timp în deplasarea troleibuzelor, autobuzelor și microbuzelor.

Un proiect-pilot a fost implementat pe baza rutei de troleibuz nr. 30, astfel fiind montate şi deja funcționează patru astfel de panouri informative. De asemenea, pentru a îmbunătăți transportul de pasageri, se planifică modernizarea semafoarelor, a sistemelor de iluminat, creşterea siguranței la intersecții, la trecerile pentru pietoni, aplicarea marcajelor rutiere, instalarea indicatoarelor rutiere, reabilitarea staţiilor de aşteptare a transportului public și a căilor de acces către acestea.

După cum a menţionat Lilian Copaci, toamna trecută a fost efectuată inventarierea tuturor staţiilor de transport public din municipiu. Informația a fost prezentată primarului general și pentru viitorul apropiat urmează să fie luată decizia despre structura sau agentul economic, care va lua aceste obiecte la balanţa sa, le va moderniza şi va răspunde pentru deservirea lor.

În plus, Direcţia Transport Public intenționează, de asemenea, să colecteze informații privind traficul de pasageri pentru a optimiza rețeaua de rute pentru toate tipurile de transport și a le face mai comode pentru circulația prin oraş. Vor fi lansate noi rute de troleibuz. Din 1 februarie, deja a fost lansată cea de-a 35-a rută spre Durlești.

Lilian copaci a menționat, de asemenea, că specialiștii DGTPCC, împreună cu Direcţia Arhitectură și Urbanism lucrează asupra unui concept privind dezvoltarea complexă a rețelei de transport în municipiu. De asemenea, Primăria capitalei, în parteneriat cu PNUD Moldova (Green City Lab), începe elaborarea unui Plan de mobilitate urbană durabilă.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport public , GPS

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
3021 locuitori

Văleni este un sat şi comună din raionul Cahul. Văleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Cahul și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3021 de locuitori. Satul Văleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.