Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 februarie 2019, 14:20 views 10370
Capitala Moldovei – una dintre cele mai întrebate destinații străine printre ruși
07 februarie 2019, 14:20 views 10370

Capitala Moldovei – una dintre cele mai întrebate destinații străine printre ruși

Chișinău și Erevan au devenit cele mai populare destinații din străinătate cu plecare din Moscova pentru utilizatorii agenției online de turism Kupibilet.ru în anul 2018.

Despre acest lucru scrie Interfax-Turism cu referinţă la serviciul de presă al acestui service, informează Noi.md.

Analiștii agenţiei de turism online Kupibilet.ru au analizat cele mai solicitate direcţii aeriene de călătorie, cu plecare de la Moscova, pentru cetăţenii ruşi, în anul 2018, precum şi dinamica creşterii preţurilor medii pentru biletele de zbor dus-întors pentru cele mai populare destinaţii.

Chișinău și Erevan au devenit orașele-lider ale clasamentului, ele au fost alese de 11,4% și, respectiv, 9,7% dintre turiști, relatează compania.

După cum menţionează experţii, costul biletelor de avion cu plecare de la Moscova spre capitala Moldovei a fost de 6,8 mii ruble rusești, ceea ce înseamnă cu 1,4 mii ruble mai mult decît în anul 2017. Prețul biletelor de avion către Erevan, comparativ cu anul 2017, practic nu s-a schimbat, păstrîndu-şi valoarea de 5,5 mii de ruble.

Potrivit agenției, locul al treilea a fost ocupat de oraşul Baku. În anul 2018, 6,4% dintre călătorii ruși au cumpărat bilete spre acest oraş. Costul mediu al unui bilet de zbor către capitala Azerbaidjanului a fost de 7,5 mii de ruble. „De asemenea, orașul a mai avansat cu o poziție în clasamentul destinațiilor populare față de anul 2017", a adăugat Kupibilet.ru.

Locul al patrulea îl ocupă capitala Georgiei - Tbilisi (4,6% din zboruri), costul mediu al unui bilet de avion, în anul 2018, a fost de 8,5 mii ruble, cu 1,5 mii ruble mai mult decît în anul precedent. Istanbul vine să închidă top-5 al celor mai populare destinații străine în 2018 (3,5%). „Istanbulul a crescut în clasamentul destinațiilor populare cu două poziții în comparație cu anul 2017. Anul trecut, costul biletelor de zbor, de asemenea, a crescut. În medie, diferența a alcătuit 2,3 mii de ruble", a menționat agenția.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

capitala , Chisinau , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.