Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 ianuarie 2019, 12:00 views 8527
100 mln lei sînt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală
03 ianuarie 2019, 12:00 views 8527

100 mln lei sînt alocați pentru amenajarea curților de bloc din capitală

Anul acesta, din bugetul municipal sînt alocați peste o sută de milioane de lei pentru amenajarea curților de bloc din capitală. Cea mai mare parte din bani – 72 de milioane de lei – sînt pentru reparația a 200 de mii metri pătrați de drumuri și trotuare.

„Primul contact cu orașul, când ieșim din casă, este curtea blocului. Parcă nu mai ai chef de nimic când pășești dintr-o băltoacă în alta sau cînd vii acasă prin întuneric. Anul acesta, pentru prima dată avem un buget de peste o sută de milioane de lei alocați amenajării curților de blocuri", menționează primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu într-o postare pe Facebook.

Din suma alocată, zece milioane de lei sunt pentru amenajarea a 20 de mii de metri pătrați de parcări, iar 28,5 milioane de lei – pentru restabilirea iluminatului. Totodată, pentru fiecare sector vor fi alocați cîte cinci milioane de lei pentru amenajarea de scuaruri, alei, parcuri și alte proiecte solicitate de cetățeni.

Locuitorii orașului pot înainta propuneri pe paginile preturilor, a Primăriei sau a primarului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , amenajare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
13 locuitori

Podul Lung este un sat din comuna Sipoteni, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 13 oameni. Satul Podul Lung a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.