Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 decembrie 2018, 12:25 views 8592
Prețul pentru înscrierea copiilor la școlile din Chișinău
17 decembrie 2018, 12:25 views 8592

Prețul pentru înscrierea copiilor la școlile din Chișinău

Taxa de înscriere a copiilor la unele grădinițe din Chișinău, variază de la 400 la 4000 de lei, iar pentru a-și vedea copiii elevi la unele școli din capitală, unii părinți scot din buzunare pînă la 800 de euro, potrivit primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Acesta spune că a făcut o totalizare a plîngerilor părinților către autoritățile municipale și cele mai multe dintre ele fac referire la taxele de înregistrare a copiilor în instituțiile de învățămînt. Codreanu spune că majoritatea plîngerilor de la părinți sînt anonime.

„Noi vorbim de instituții municipale finanțate de stat și de faptul că învățămîntul este gratuit. Niște taxe de parcă te înscrii pe moșia cuiva. Este o hoție la drumul mare", a comentat Ruslan Codreanu.

Edilul a dispus ca șefa Direcției Generale Educație Tineret și Sport (DGETS), Rodica Guțu, să verifice activitatea asociațiilor de părinți din capitală, iar în cazurile în care aceste asociații nu vor renunța la taxele de înscriere în școli și grădinițe, directorii să fie obligați să rezilieze contractele cu ei.

„Am elaborat un plan de prevenire a acțiunilor de corupție. Vom întreprinde acțiuni de verificare a tuturor acordurilor cu asociațiile de părinți", a comentat Rodica Guțu.

Conducerea DGETS are la dispoziție o lună pentru a prezenta informații la acest subiect.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , grădiniţa , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
905 locuitori

Rezina este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 905 oameni. Satul Rezina a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.