Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 decembrie 2018, 11:55 views 9865
În jurul Pieței Centrale va fi amenajată o parcare
07 decembrie 2018, 11:55 views 9865

În jurul Pieței Centrale va fi amenajată o parcare

Vînzătorii ambulanţi şi transportatorii ilegal vor dispărea din jurul Pieței Centrale din Capitală.

Municipalitatea a dispus ca pe strada Mitrpolit Varlaam, tronsonul cuprins între Tighina şi Bulgară, să fie amenajată o parcare destinată exclusiv şoferilor de microbuz şi celor care vin la cumpărături.

De cinci zile, ambuteiajele au dispărut în zonă. Ion Mereuţă este şofer pe ruta Chişinău-Bucureşti de opt ani. Bărbatul spune că locurile de parcare din jurul autogării erau un lux.

"Era foarte greu cu parcarea. Stăteam în mijlocul drumului pînă cînd aşteptam ora să intrăm la peron. Ba chiar şi am fost amendat de poliţie din pricina asta", a menţionat Ion Mereuţă.

Acum, şoferul afirmă că vine cu plăcere la muncă: "Se circulă mai uşor, mai puţin transport chiar e pe stradă. Am primit plăcere că stă persoana, cînd eu m-am apropiat, s-a uitat unde e liber, m-a dirijat, m-am parcat fără nici o problemă".

Şi ceilalţi conducători se bucură că acum pe acest tronson se circulă pe două benzi:

"Cu mult mai comod. E larg, mai bine, mai uşor ieşim".

"S-a făcut puţină ordine aici. Nouă ne este foarte uşor".

Administratorul Întreprinderii de Stat "Gările și Stațiile Auto", Sergiu Popovici, spune că parcarea autogării centrale are 23 de locuri noi. Tot aici au fost instalate camere de supraveghere pentru a scăpa de cei care activau ilegal.

"Noi pe zi avem 1.200 de plecări din gara centru. Evident că spaţiul respectiv, pe care îl administram noi anterior nu era suficient. Acum toţi sînt reglementaţi, toţi sînt puşi la locul lor, sînt sub monitorizare şi evident că sporeşte încasările", a declarat Sergiu Popovici, administrator "Gările și Stațiile Auto".

Iar directorul Piaţei Centrale, Octavian Bivol, susţine că parcarea amenajată recent i-a alungat şi pe vînzătorii ambulanţi: "Vinderea ilegală din drum a ajuns în aşa stare că lumea deja ieşea chiar în partea carosabilă şi încurca cum lucrul gării aşa şi lucrul pieţei. Pentru piaţă asta înseamnă că are un loc persoana care poate să vină la hala de carne".

Cumpărătorii, dar şi şoferii spun că schimbările sînt binevenite:

"Este mai liber, pentru că nu era aşa. Săptămîna trecută era practic imposibil să treci pe aici".

"Pentru şoferi este foarte bine. Este un lucru foarte bun".

"Este foarte bine".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Piața Centrală , parcare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2928 locuitori

Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.