Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 noiembrie 2018, 15:20 views 9680
CSJ a respins recursul CMC de a fi interzisă construcția din Grădina Publică
15 noiembrie 2018, 15:20 views 9680

CSJ a respins recursul CMC de a fi interzisă construcția din Grădina Publică

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) consideră inadmisibil recursul Consililui Municipal Chișinău (CMC) privind interzicerea construcției ce urmează a fi ridicată în Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, în locul Cafenelei Guguță.

Astăzi, magistrații de la CSJ au decis să mențină hotărârea anterioară a Curții de Apel pe acest caz, care îi permite proprietarului terenului să construiască o clădire supraetajată pe terenul unde se află în prezent cafeneaua.

„Cu tristețe anunțăm că Curtea Supremă de Justiție a respins recursul Consiliului Municipal Chișinău și a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel. Regata Imobiliare poate privatiza terenul din Grădina Publică și poate construi clădiri oricât de înalte... Tragic...", au scris membrii mișcării OccupyGuguță, pe rețelele de socializare.

Amintim că, Regata Imobiliare, compania care intenționează să ridice construcția în Grădina Publică, este succesoare de drepturi a companiei „Finpar Invest", despre care presa a scris că ar fi controlată de apropiații lui Vlad Plahotniuc.

Sursa: tv8.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
889 locuitori

Toceni este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vîlcele și Toceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 889 de oameni. Satul Toceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.