Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 noiembrie 2018, 14:00 views 14036
O nouă pictură murală
10 noiembrie 2018, 14:00 views 14036

O nouă pictură murală "se coace" în Chişinău (FOTO)

Chişinăul s-ar putea alege cu o nouă pictură murală. O demonstrează cîteva fotografii venite pe adresa redacţiei Noi.md, din care se observă că unul dintre pereţii Palatului Feroviar a început să fie desenat.

Contactat telefonic, specialistul principal din cadrul Direcției relații publice a Primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, a declarat pentru Noi.md că desenul care urmează să apară la Palatul Feroviar ar putea fi o pictură murală, explicînd că nu cunoaşte mai multe detalii la acest subiect.

Potrivit lui, asemena lucrări nu pot începe fără o autorizaţie eliberată de direcţia arhitectură, despre acestea fiind pusă la curent şi pretura de sector.

În speranţa că vom afla mai multe detalii, am încercat să luăm legătura atît cu arhitectul municipiului Chişinău, cît şi cu pretorul sectorului Botanica, însă fără rezultat. Niciunul dintre cei doi nu au fost de găsit la telefon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pictură murală , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.