Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 octombrie 2018, 16:55 views 10679
Desenul 3D realizat de o tînără, o adevărată operă de artă a Chișinăului (Video)
15 octombrie 2018, 16:55 views 10679

Desenul 3D realizat de o tînără, o adevărată operă de artă a Chișinăului (Video)

Să ajungi pe o altă planetă fără să părăsești pămîntul. Acest lucru este posibil, cei drept imaginar, cu ajutorul unui desen 3D, care a apărut la un centru expoziţional din Capitală.

Autorul lucrării este pictorul Ina Jeleascova. Ea a desenat pe asfalt mai multe planete, care parcă ies din gaura neagră. Fotografiile cu astfel de graffiti sînt tot mai populare pe internet.

Pentru realizarea picturii, tînăra de 28 de ani a avut nevoie de 10 tuburi cu vopsea şi 15 ore de muncă. Iar starea interioară i-a fost cel mai bun ghid.

"Acest stil este strîns legat cu pseudonimul meu "IZVNE", adică de undeva din altă parte, din cosmos. Cineva vede aici doar niște baloane, cineva vede planete. Este lumea mea interioară, cosmosul meu", a spus Ina Jeleascova, pictor.

Tînăra are în portofoliu 600 de lucrări, în mare parte realizate pe pereți. Acesta este primul desen de asemenea dimensiuni realizat pe asfalt.

"Îl putem admira din poze sau de pe telefon. Eu sper că oamenii vor veni şi vor face aici poze, deja am văzut pe internet", a menţionat pictoriţa."

Pictura 3D atrage privirile tuturor: "Îmi place. Cînd admiri acest desen, pur și simplu te captivează. Poate avea un milion de interpretări."

De curînd, Ina s-a întors de la un concurs specializat din Romînia, unde a ocupat locul întîi. Ea a realizat un desen pe o clădire din Bucureşti, pe o suprafaţă de 100 de metri pătrați.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

desen , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.