Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 3529 Vizualizări

Familiile victimelor exploziei din Chișinău vor primi cîte 50 de mii de lei


Guvernul a alocat 100 de mii de lei pentru a sprijini familiile cu victime în urma exploziei care a avut loc duminică, în sectorul Rîșcani al municipiului Chișinău. Decizia a fost aprobată astăzi, 10 octombrie, de Cabinetul de miniștri.

Mijloacele financiare sînt alocate din fondul de intervenție al Guvernului și vor fi distribuite către două familii în care au fost decedați, fiecare familie beneficiind de un sprijin în valoare de 50 mii de lei.

Explozia s-a produs în seara zilei de 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma deflagrației, 4 persoane au decedat, iar alte 2 persoane rămîn internate în spital.

Cuvinte cheie:

familie , Rîșcani , bani , explozie , victime

Localităţile Moldovei şi diasporei

Prodăneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1795
Populația:
1099 locuitori

Prodăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodănești și Căprești. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Florești și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1099 de oameni. Satul Prodănești a fost menționat documentar în anul 1795.

Citeşte mai departe