Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 6699 Vizualizări

Noi defrișări în centrul capitalei (Foto, Video)


Mormane de crengi şi buturugi întregi au fost descoperite în această dimineaţă în centrul capitalei.

Dis-de-dimineaţă, muncitorii de la Spaţii Verzi au fost surprinşi cum taie şi curăţă cîţiva copaci de pe strada 31 august 1989, colţ cu Mitropolit Banulescu-Bodoni.

Contactat de Noi.md, şeful adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Galina Leahu, ne-a dat asigurări că doar copacii uscaţi sînt supuşi curăţirii şi doar unul dintre ei a fost tăiat în totalitate.

„În baza unei autorizaţii, se curăţă ramuri şi doar un copac uscat a fost defrişat. Sîmbătă şi duminică va avea loc Festivalul Etniilor, unde va fi foarte multă lume şi vrem ca oamenii să se afle în siguranţă", a declarat Galina Leahu.

În acest an Festivalul Etniilor ajunge la cea de-a 18-a ediţie şi, tradiţional, se va desfăşura în parcul Ştefan cel Mare din Chişinău.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Defrișare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Lupăria

Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Citeşte mai departe