Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei

eye 7097 Vizualizări

Noi defrișări în centrul capitalei (Foto, Video)


Mormane de crengi şi buturugi întregi au fost descoperite în această dimineaţă în centrul capitalei.

Dis-de-dimineaţă, muncitorii de la Spaţii Verzi au fost surprinşi cum taie şi curăţă cîţiva copaci de pe strada 31 august 1989, colţ cu Mitropolit Banulescu-Bodoni.

Contactat de Noi.md, şeful adjunct al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Galina Leahu, ne-a dat asigurări că doar copacii uscaţi sînt supuşi curăţirii şi doar unul dintre ei a fost tăiat în totalitate.

„În baza unei autorizaţii, se curăţă ramuri şi doar un copac uscat a fost defrişat. Sîmbătă şi duminică va avea loc Festivalul Etniilor, unde va fi foarte multă lume şi vrem ca oamenii să se afle în siguranţă", a declarat Galina Leahu.

În acest an Festivalul Etniilor ajunge la cea de-a 18-a ediţie şi, tradiţional, se va desfăşura în parcul Ştefan cel Mare din Chişinău.

Cuvinte cheie:

Chisinau , Defrișare

Localităţile Moldovei şi diasporei

Buciuşca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
263 locuitori

Buciuşca este un sat din cadrul comunei Saharna Nouă, raionul Rezina. Satul Buciuşca este amplasat pe malul drept al rîului Nistru, este situat la o distanță de 22 km de oraşul Rezina şi la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1522.

Citeşte mai departe