Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 august 2018, 14:45 views 10179
Lucrările de dezinsecție în blocurile locative din capitală au fost reluate
10 august 2018, 14:45 views 10179

Lucrările de dezinsecție în blocurile locative din capitală au fost reluate

Lucrările de dezinsecție în subsolurile blocurilor locative din fondul municipal din Chişinău au fost reluate, după întrerupere de o lună. Direcția locativ-comunală și amenajare dă asigurări că specialiștii vor ajunge cu dezinsecția în toate blocurile din gestiune, iar lucrările vor fi încheiate până la sfîrșitul lunii august – începutul lunii septembrie.

Solicitat de IPN, șeful Secției amenajare și salubrizare, Vasile Efros, a declarat că timp de o lună lucrări de dezinsecție nu au putut fi efectuate întrucît Centrul de sănătate publică Chişinău, care executa aceste lucrări, se află în proces de reorganizare. În aceste condiții, Direcția a anunțat concurs și a încheiat contrat cu un agent economic privat care va presta aceste servicii. Valoarea contractului este de aproximativ un milion de lei.

Vasile Efros a menționat că în perioada în care nu au fost efectuate lucrări de dezinsecție au parvenit numeroase plângeri de la locatari, care au spus că în subsoluri sunt purici şi țânțari. Când se vor încheia lucrările planificate, se va mai interveni suplimentar acolo unde vor exista solicitări.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Dezinsecție , casa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1466 locuitori

Vulpești este un sat din cadrul comunei Mănoilești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1466 de oameni. Satul Vulpești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.