Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 august 2018, 15:20 views 10419
Noi troleibuze cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație în capitală
03 august 2018, 15:20 views 10419

Noi troleibuze cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație în capitală

Până la sfârșitul lunii august, încă cinci troleibuze cu propulsie autonomă vor fi puse în circulație pe străzile municipiului Chișinău.

Acestea vor fi primele unități de transport asamblate de către Regia Transport Electric Chișinău (RTEC) care vor fi dotate cu sisteme de aer condiționat, transmite IPN.

Directorul RTEC, Dorin Ciornâi, a comunicat că în prezent se execută lucrări de montare a acumulatoarelor și ajustare a sistemelor electrice de bază la cele cinci unități de transport. Troleibuzele vor avea unele modificări ale blocurilor optice, care vor fi dotate integral cu faruri LED. Costul unei unități de transport este de 214 mii de euro, surse financiare prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2018.

Primăria municipiului Chișinău menționează că până la sfârșitul anului, încă 15 seturi de troleibuze vor fi livrate Regiei de către uzina din Belarus, pentru asamblarea finală. Dintre acestea, zece unități de transport vor fi cu propulsie autonomă și sisteme de aer condiționat, iar cinci – cu fir.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , troleibuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
947 locuitori

Zăzuleni este un sat din cadrul comunei Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Zăzuleni alcătuia 947 de oameni în anul 2012. Satul Zăzuleni a fost menționat documentar în anul 1709.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.