Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 august 2018, 16:00 views 8055
Circulația transportului de mare tonaj, interzisă din cauza caniculei
02 august 2018, 16:00 views 8055

Circulația transportului de mare tonaj, interzisă din cauza caniculei

Primăria municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi a aerului ce depăşesc 30˚ Celsius, între orele 10.00 – 20.00 se interzice circulaţia mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile publice, notează Noi.md.

Restricţiile se instituie pentru circulaţia mijloacelor de transport cu greutatea de peste 20 de tone. O dispoziţie în acest sens a emis primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu. De menţionat că restricţiile respective nu se referă la mijloacele de transport de călători, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, cele care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, dotate cu echipamente de prim ajutor sau antrenate la prevenirea şi lichidarea situaţiilor excepţionale, vehiculelor destinate transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată şi cele antrenate la reabilitarea drumurilor, în limitele şantierelor de construcţie.

Măsura privind limitarea provizorie a circulaţiei mijloacelor de transport de tonaj mare pe căile de comunicaţie din municipiul Chişinău a fost luată pentru a preveni deteriorarea drumurilor publice, în condiţii de temperaturi ridicate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , transport , interdicţie , canicula

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
169 locuitori

Lugovoe este un sat din cadrul comunei Regina Maria, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 166 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 169 de oameni. Satul Lugovoe a fost înființat în anul 1965.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.