Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iulie 2018, 15:55 views 10194
Termoelectrica modernizează Stația de pompare din sectorul Botanica
17 iulie 2018, 15:55 views 10194

Termoelectrica modernizează Stația de pompare din sectorul Botanica

SA „Termoelectrica" modernizează Stația de pompare nr. 5 din sectorul Botanica al capitalei, care asigură cu energie termică peste 30 de mii de locuitori din zona de sud a municipiului Chișinău.

Furnizorul menționează că, avînd în vedere complexitatea lucrărilor, începînd cu 16 iulie, ora 09.00 și pînă pe 21 iulie, ora 17.00, va fi sistată livrarea apei calde menajere pentru mai mulți consumatori. Este vorba despre consumatorii din bulevardul Dacia și străzile Zelinski, Independenței, Teilor, H. Botev, Decebal și Cuza Vodă.

Potrivit unui comunicat de presă al întreprinderii, lucrările prevăd înlocuirea unui șir de echipamente importante, printre care: instalarea convertizoarelor de frecvență, instalarea a două pompe cu motoare electrice moderne și montarea a cinci vane eficiente.

Directorul general al SA Termoelectrica, Veaceslav Eni, susține că utilajele existente din Stația de pompare nr. 5 sînt învechite și uzate, unele dintre ele funcționînd în continu mai bine de 40 de ani, de la darea în exploatare a stației, ceea ce face ca aceste instalații să nu mai prezinte siguranță în exploatare.

„Implementarea acestor modernizări vor elimina respectivele riscuri, ceea ce va duce la asigurarea fiabilității livrării energiei termice în regim non-stop pentru locuitorii din sectorul Botanica și zona Telecentru a sectorului Centru" spune Veaceslav Eni. Totodată, modernizările vor crește fiabilitatea sistemului, ceea ce va duce la scăderea numărului de deconectări provocate de șocurile hidraulice.

Proiectul face parte din Planul de Investiții pentru anul 2018 și are drept scop implementarea sistemului automatizat de control pentru asigurarea parametrilor de calitate și majorarea fiabilității sistemul de furnizare a serviciilor de termoficare și preparare a apei calde menajere.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Botanica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
969 locuitori

Movileni este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Glodeni și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 969 de oameni. Satul Movileni a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.