Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 iunie 2018, 17:08 views 11853
O nouă porţiune de trotuar din centrul Chişinăului, eliberată de maşini (Foto)
19 iunie 2018, 17:08 views 11853

O nouă porţiune de trotuar din centrul Chişinăului, eliberată de maşini (Foto)

Încetul cu încetul, Chişinăul se schimbă la faţă. Astăzi, 19 iunie, au început lucrările de amenajare a băncilor, vazoanelor și coșurilor pentru gunoi pe trotuarul din str. Pușkin, în perimetrul 31 August - Ștefan cel Mare.

Despre aceasta anunţă activistul civic Victor Chironda, care a înaintat acum un an un proiect de eliminare a parcărilor de pe acest trotuar și de instalare a mobilierului urban, informează Noi.md.

„Acest trotuar este unul dintre cele mai solicitate trasee pietonale din oraș. Pe el circulă zilnic zeci de mii de oameni. Este ineficient și incorect ca cea mai mare parte a acestui trotuar să fie zilnic ocupată de 10-20 de mașini care stau parcate pentru perioade mai lungi de 30 min.", a scris Chironda pe o reţea de socializare.

Potrivit lui, mîine ar urma ca indicatoarele rutiere care permit parcarea să fie eliminate și înlocuite cu indicatoare „Oprire interzisă", iar șoferii care vor încălca regulile vor fi amendați de poliția care va monitoriza zona. Ulterior, prima bandă va fi marcată și rezervată exclusiv transportului public.

„Îi rog pe șoferi să se conformeze și să respecte noile reguli, așa cum le respectă cînd conduc în orașele europene. Da, știu că trebuiesc și parcări. Dar atîta timp cît șoferii au posibilitatea să parcheze pe orice trotuar, ei nu vor merge să pună presiune pe autoritățile locale să abordeze serios problema parcărilor în oraș", a mai scris activistul civic.

Amintim că, recent, porţiunea de trotuar din Scuarul Cehov a fost "întoarsă" chişinăuienilor, după ce la iniţiativa lui Victor Chironda au fost instalați stîlpi de protecție a trotuarului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , automobil , strada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Codrenii Noi este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 719 locuitori. Satul Codrenii Noi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.