Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 iunie 2018, 09:48 views 13456
Siguranţa copiilor din cîteva grădiniţe din capitală, pusă în pericol (Video)
05 iunie 2018, 09:48 views 13456

Siguranţa copiilor din cîteva grădiniţe din capitală, pusă în pericol (Video)

Geamuri prin care suflă vîntul chiar şi pe timp de vară, pavilioane ale căror poduri se pot ruina în orice moment, tobogane instalate fără respectarea vreunei norme tehnice.

Acest peisaj poate fi descoperit în cîteva grădiniţe din capitală, care, din păcate, pune în pericol siguranţa şi chiar viaţa copiilor zi de zi. 

Multitudinea de probleme a fost depistată de Asociația „S.O.S. Minor", care trage un semnal de alarmă în acest sens, sugerîndu-le celor care administrează banii publici ca aceştia să fie administraţi şi cheltuiţi în mod raţional.

Președintele Asociației, Eugen Balțat, spune că a pregătit o listă de priorităţi pe care o va înainta Consiliului municipal Chişinău pentru ca în viitorul apropiat să fie întreprinse măsuri pentru soluţionarea acestora.

„Cea mai mare problemă este administrarea proastă a banilor publici din care sînt reparate instituțiile preșcolare de învățămînt și nu doar. Lucrările de reparaţie din ultima perioadă se fac necorespunzător normelor și asta din cauza că interesele personale prevalează. Noi nu venim doar cu critici, dar și cu idei constructive care să ducă la îmbunătățirea situației din grădinițe. Aceste idei vor fi înaintate la următoarea ședință a Consiliului municipal Chișinău", a declarat Eugen Balțat. 

El spune că de starea în care au ajuns mai multe grădiniţe din capitală s-ar face vinovată Agenția Achiziții Publice, care încheie contracte cu diferite firme fără a se asigura de calitatea serviciilor pe care acestea le prestează.

„Agenția Achiziții Publice, în momentul în care încheie contracte cu diferite firme care se ocupă de reparația grădinițelor, trebuie să se asigure că aceste lucrări vor fi la nivelul corespunzător. În opinia noastră, mijloacele bănești îndreptate spre reparația instituțiilor de învățămînt ar trebui să se afle în grija Direcției construcții capitale a Primăriei mun. Chișinău, și nu în cea a Direcției educație, cum e în prezent", a adăugat preşedintele „S.O.S. Minor".

Contactat pentru o reacţie, şeful Direcției relații publice a Primăriei Chișinău, Vadim Brînzaniuc, ne-a sfătuit să cerem explicaţii de la reprezentanţii Direcţiei educație. Aceștia din urmă ne-au comunicat doar că pentru acest an au fost alocaţi 21 milioane 750 de mii de lei pentru reparaţia grădiniţelor, menţionînd că responsabilă de calitatea reparaţiilor din instituţiile preşcolare de învăţămînt este Direcția construcții capitale a Primăriei. Telefonînd acolo, nimeni nu au răspuns la telefon pentru a comenta situaţia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , Chisinau , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.