Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iunie 2018, 14:45 views 11652
Ce-şi doresc chișinăuienii de la viitorul primar (Video)
03 iunie 2018, 14:45 views 11652

Ce-şi doresc chișinăuienii de la viitorul primar (Video)

Astăzi, 3 iunie, de desfăşoară cel de-al doilea tur al alegerilor locale din Chişinău, informează Noi.md. Astfel, dis de dimineaţă, chişinăuienii au mers la urnele de vot pentru a alege viitorul „gospodar" al capitalei. 

Aceştia spun că tot ce-şi doresc începînd cu ziua de mîine, este ca oraşul să devină şi mai frumos ca pînă acum, iar viitorul primar să-şi formeze o echipă bună cu care va putea soluţiona adevăratele probleme ale capitalei. "Sperăm la o schimbare pe care cred că toată lumea o așteaptă. Începînd cu ziua de mîine, viitorul primar ar trebui să se implice și să-și facă o echipă bună, pentru că fără echipă nu faci nimic", a spus un alegător. "Am votat ca totul să fie și mai bine în frumoasa noastră capitală. Doresc ca viitorul primar să se țină de promisiuni și să fie susținut, indiferent cine va fi acesta", a opinat un alt locuitor al capitalei. 

Cît despre calităţile pe care trebuie să le întrunească viitorul primar, chişinăuienii spun că în primul rînd acesta ar trebui să fie unul onest, să trateze în mod egal toţi locuitorii capitalei şi să fie preocupat de ceea ce se întîmplă în oraş. "Am votat pentru un oraș mai bun, pentru străzi reparate, pentru un primar care să îmbunătățească situația din oraș", a comunicat o alegătoare. "Vrem ca viitorul primar să fie un primar pentru toți, să nu fie discriminare între chișinăuieni, toși să fie pe un cîntar și pe toți să-i trateze la fel", a adăugat o altă locuitoare a Chişinăului.

Amintim că marea bătălie pentru şefia capitalei se dă între reprezentantul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban şi liderul Platformei "Demnitate şi Adevăr", Andrei Năstase, susţinut şi de alte formaţiuni de dreapta. În primul tur, Ion Ceban a acumulat 91 575 voturi (40,97%), iar Andrei Năstase – 71 803 voturi (32,12%). Prezenţa la vot în primul tur a fost de 35,42%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primar

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
719 locuitori

Codrenii Noi este un sat din cadrul comunei Frasin, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 719 locuitori. Satul Codrenii Noi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.