Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 iunie 2018, 11:00 views 12349
Ziua tăcerii electorale în Chișinău
02 iunie 2018, 11:00 views 12349

Ziua tăcerii electorale în Chișinău

În ajunul alegerile locale, concurenții electorali sunt obligați la tăcere.

Aceștia nu se mai pot confrunta direct. Singura pârghie care le stă la dispoziție sunt panourile stradale și mediul online. Totdată, în secțiile de votare de la Chișinău și de la Bălți au loc ultimele pregătiri pentru scrutin.

Potrivit Codului electoral, atât în ziua alegerilor, cât și cu o zi mai devreme de scrutin nu se permite desfăşurarea/reflectarea activităţilor/materialelor cu tentă de agitaţie electorală şi nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice.

Totoată, concurenții electorali nu pot efectua virări în și din cont cu mențiunea „Fond electoral".

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă, de la 200 la 400 de lei, aplicată persoanei fizice, şi cu 800 la 1000 de lei, aplicată candidatului electoral.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

alegeri , primaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
97 locuitori

Săghieni este un sat din cadrul comunei Alexeevca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 97 de oameni. Satul Săghieni a fost menționat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.