Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
23 mai 2018, 10:20 views 10988
Ce trebuie să știm despre înscrierea online a copilului la grădiniță
23 mai 2018, 10:20 views 10988

Ce trebuie să știm despre înscrierea online a copilului la grădiniță

Din septembrie 2017, în Chişinău, înscrierea la grădiniţă se face exclusiv online pe site-ul egradinita.md, iar părinții își pot înscrie odraslele doar la grădinițele din sectorul în care locuiesc.

Tot mai mulți părinți întîmpină dificultăți în timpul procesului de înscriere online, iar mai mulți cititori al portalului Noi.md au adresat o serie de întrebări legate de acest subiect.

Foarte mulți se întreabă: dacă au făcut anterior o înregistrare în registrul pe suport de hîrtie, mai este necesar să fie repetată înregistrarea și pe portalul egradinita.md?

Potrivit reprezentanților Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, dacă părintele și-a înregistrat copilul în Registrul de hîrtie și are bon, NU este nevoie să fie repetată înregistrarea pe egradinita.md.

Totodată, potrivit regulamentului de înscriere, prioritate vor avea copiii din sectorul respectiv, pentru asta poate fi consultată secțiunea Districte. Acolo poate fi găsit sectorul, stradă unde locuiți și numărul grădiniței la care doriți să vă înscrieți. Prioritate vor avea copiii:

 

  • educaţi de un singur părinte;
  • care se află sub tutelă sau altă formă de protecție;
  • cu dezabilități;
  • ai căror părinţi au dezabilități severe;
  • ai căror părinţi îşi fac serviciul militar;
  • din familiile cu mulţi copii (3 şi mai mulţi copii de vîrstă timpurie şi şcolară), din gemeni, tripleți sau cvadrupleți etc.;
  • care au un frate sau o soră înmatriculat/ă în instituția respectivă;
  • părinții sau alți reprezentanți legali ai cărora sînt angajați ai instituției respective.

 

Totodată, documentele anexate la cererea depusă online pot fi atît în format PDF (scanate), ori în format JPEG (poză de calitate bună).

Potrivit responsabililor din cadrul Direcției, există mai multe motive de refuz în procesul de înregistrare a copilul la grădiniță:

  • Dacă nu au fost anexate actele solicitate;
  • Necorespunderea districtului la care este arondat copilul;
  • Către 1 septembrie, dacă copilul a împlinit vîrsta de 7 ani;
  • Lipsa de locuri în grădiniță din sector (în limita locurilor vacante).

Este important de menționat că un părinte poate depune doar o singură cerere, la o singură grădiniță.

În cazul în care după înregistrarea cererii nu ați primit niciun răspuns, puteți cere ajutor la numărul de telefon (+373) 22 20-16-01, ori scriind pe adresa de email dgetsmun@gmail.com.  

Mai jos vă propunem și un ghid video, de înscriere online la o grădiniță din capitală.

Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv. 

Pentru a vedea mai multe răspunsuri la întrebările arzătoare parvenite pe adresa redacţiei noastre, accesaţi acest link.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

grădiniţa , servicii , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1654
Populația:
1021 locuitori

Năpădeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Năpădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 51 km de orașul Ungheni şi la 87 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1021 de oameni. Satul Năpădeni a fost menționat documentar în anul 1654.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.